fbpx

Uitvaartfotografie

Omdat afscheid nemen niet bestaat …

Helaas krijgen we in ons leven allemaal te maken met afscheid nemen van dierbaren. Voor de uitvaart die dan volgt, moet er vaak enorm veel worden geregeld. Hierbij wordt er vaak niet gedacht aan de optie voor uitvaartfotografie. Maar juist ook die foto’s zorgen voor dierbare herinneringen. Het gaat namelijk niet om het fotograferen van de uitvaart. Het gaat om fotograferen van liefde. Dat is namelijk ook waar het verdriet vandaan komt: uit liefde voor de overleden dierbare.

Vaak is het verlies plotseling en staan de wereld én de tijd even stil. Er komt zoveel op je af. Juist om achteraf ongestoord terug te kunnen kijken op het afscheid is de aanwezigheid van een fotograaf bij de uitvaart erg bijzonder. Jullie kunnen je richten op het afscheid en naderhand hoef je niet het gevoel te hebben dat je een onderdeel gemist hebt.

Mede ook doordat je na een uitvaart weinig tastbaars hebt, is een fotoreportage van dit afscheid een welkome aanvulling. Bloemen en tekeningen verdwijnen en de dag zelf gaat vaak in een roes aan je voorbij. Juist in die gevallen geven foto’s het verloop van het afscheid aan, door overzichtsfoto’s en sfeervolle details.

Werkwijze Marieke Jager Photography

Wanneer je besluit om een afscheidsfotograaf in te huren, dan ben ik jullie graag van dienst. Als ervaren fotograaf weet ik waar ik op moet letten. Ik zorg ervoor dat de belangrijkste momenten worden gefotografeerd, maar kijk ook naar kleinere bijzondere details. Mijn doel is om met mijn uitvaartfoto’s jullie afscheid draaglijker te maken.

Vooraf

Omdat tijd een belangrijke factor speelt en de dagen van de familie vaak erg vol zitten rondom een overlijden, zal het contact in de meeste gevallen telefonisch plaatsvinden. Indien gewenst kan dit ook via de uitvaartverzorger verlopen. Hierin kunnen jullie je wensen kenbaar maken en kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Tijdens

Op de dag van de uitvaart zal ik voor de afscheidsfoto’s aanwezig zijn op de locatie waar de uitvaart zal plaatsvinden. Hier komt vaak de rouwauto aan en staan familie en de overige genodigden de kist op te wachten. Bij het betreden van de zaal, kerk of het rouwcentrum zal ik een plekje op de achtergrond innemen en zo ‘onzichtbaar’ mogelijk te werk gaan.

 

Tijdens de ceremonie zal ik vanuit verschillende hoeken positie innemen. Ik fotografeer sprekers, bloemen, de kist en, vooral ook, kleine details. Zodra de dienst afgelopen is, zal ik de stoet volgen op weg naar het graf, of bij een crematie alwaar het afscheid in de zaal plaats zal vinden. De laatste shots zullen genomen worden tijdens het condoleren.

Na

De eerste preview van de uitvaartfotografie kun je verwachten binnen 3 dagen na de uitvaart. Daarna zal ik met veel zorg de mooiste uitvaartfoto’s selecteren en nabewerken. Hier heb ik maximaal 2 weken voor nodig.

Tarief uitvaartreportage

595
  • Persoonlijk contact vooraf met familie of uitvaartondernemer
  • Vastleggen afscheidsdienst van begin tot aan condoleren
  • Reportage verlengen of langer blijven? Meerprijs van 99,- per uur
  • Eindresultaat met minimaal 75 foto's
  • Foto's in hoge resolutie
  • Inclusief fotoalbum 20X30 met linnen omslag.
Alle genoemde bedragen zijn inclusief reiskosten binnen een straal van 15 kilometer rond postcode 5632AC Eindhoven (hierbuiten reken ik €0,25 per gereden kilometer). Bij het boeken van een shoot geef je toestemming om het gemaakte beeldmateriaal te gebruiken voor zakelijke en commerciële doeleinden, zoals bijvoorbeeld de website en social media van Marieke Jager Photography. Hebben jullie andere wensen, dan bespreek ik dat graag met jullie.
Sluit Menu
×
×

Winkelmand