Previous
Next

Over Marieke

Wazige personen in beeld, een vinger over de lens, bewegingen terwijl je toch écht stilstond, iedereen op de foto behalve jij omdat er toch iemand de foto moet maken … Herkenbaar? Don’t worry, je bent niet de enige. Alledaagse foto’s maken kan op zich iedereen, maar echt goed fotograferen is een vak apart. Daarom bied ik je graag mijn creativiteit en ervaring, mijn passie en mijn hart voor fotografie aan om wél die complete en hoge resolutie foto’s te maken!

Mijn passie voor fotografie is ontstaan toen ik nog een klein meisje was. Wegwerpcamera’s had ik regelmatig. Een van mijn eerste baantjes was een krantenwijk om zo mijn eerste digitale camera bij elkaar te verdienen. Toen ik na vele omwegen besloot om verder te gaan in de fotografie, wilde ik wat anders dan anders …

En zo heb ik bijna twee jaar geleden de eerste bevalling vastgelegd om te kijken of het iets was wat bij mij zou passen, én om te zien hoe ouders het ervaren om op zo’n moment een fotograaf om hen heen te hebben. Ik had toen drie bevallingen waar ik bij mocht zijn en vond het zó bijzonder dat ik besloot om er vol voor te gaan. Na die eerste bevalling wist ik het zeker: ik kan het en ik wil er 24/7 voor paraat staan. Voor mij was het duidelijk dat ouders het echt zien als een waardevolle herinnering aan de geboorte van hun kindje.

Mijn foto’s kenmerken zich door het feit dat ik elke keer streef naar de ideale balans tussen licht, compositie en kleur. Met een oog voor detail leg ik bijzonderheden op de gevoelige plaat vast. De kriebelige teentjes van een kleintje, de hand van je geliefde op jouw zwangere buik of de eerste blikken wanneer jullie kindje ter wereld komt… Het zijn de spontane momenten die ik koester omdat deze het mooiste beeld opleveren. Want juist wanneer je niet op de camera let en het poseren even vergeet, creëren we samen de mooiste foto’s!

Wat ik het allerleukste vind aan mijn werk is zwangerschapsfotografie, het maken van geboortereportages en newbornshoots. Maar privé heb ik ook zo mijn favorieten. Je leest ze hieronder!

Nu weten jullie al veel over mij, maar ik ben ook benieuwd naar jullie! En vooral naar jullie wensen en ideeën voor, of vragen over, een zwangerschapsshoot, bevallingsfotografie of een babyshoot met jullie kleintje(s). Dus, zullen we een keertje kennismaken?

Liefs, Marieke

Mijn favorieten

Buitenleven

Hoewel ik al mijn hele leven in Eindhoven woon, hier zelfs geboren ben, heb ik meer met het landelijke. Op je slippers door een koeienstal banjeren, je eigen groente kweken en voor het ontbijt tussen de kippen je eieren rapen. Nog een waslijn met frisgewassen wapperend wasgoed op een groen gazonnetje en het plaatje is voor mij compleet … Je moet wat te dromen hebben!

Ananas

Er zijn twee dingen waar je me midden in de nacht voor wakker mag maken. Als eerste natuurlijk een bevalling, de meeste kindjes zeggen het liefst ‘Hallo! Ik kom er aan!’ bij nacht en ontij. Maar ook voor verse ananas. Niet die uit een blikje, maar écht zo eentje waar je eerst 5 minuten aan het snijden bent voordat je één stukje in je mond hebt.

Lezen

Een goed boek, een grote pot thee en een fleecedekentje. De perfecte combinatie om bij te komen na een nachtelijke bevalling of om me juist daarop voor te bereiden. 

Het is niet zo de aard van het beestje om uren te lezen, maar af en toe is het wel heel erg fijn.

Klussen

Oude kleren aan en schuren maar. Eigenlijk zou ik hier meer tijd voor moeten maken, maar op een of andere manier is dat nog niet zo gelukt. Terwijl er niks leukers is dan een oud meubelstuk op de kop tikken en ‘m helemaal naar je eigen smaak maken. De laatste aanwinst? Een heel oud nachtkastje dat nu naast mijn bed staat!

Badderen

Soms wel twee keer per week. In bad gaan is een van de dingen waar ik tijd voor maak. Soms heel bewust zonder telefoon binnen handbereik, omdat ik dan lekker wil nadenken over beslissingen die aanstaande zijn. Een andere keer lig ik in bad iets te schrijven of te ontwerpen omdat ik dan veel minder prikkels heb dan op kantoor. Wel gaat elke bad-sessie samen met iets lekkers van Rituals!