Previous
Next

Geboortefotografie

Waarom kiezen voor een geboortereportage?

Gefeliciteerd, jullie krijgen een baby! Of misschien zelfs meer dan een … Wat een bijzondere periode is er aangebroken. Negen maanden lang mogen jullie samen toeleven naar de dag van de bevalling. Deze dag is natuurlijk onvergetelijk en zoals dat vaak gaat met onvergetelijke momenten, wil je dat deze voor altijd worden vastgelegd. Maar wie gaat geboortefoto’s nemen tijdens zo’n intieme en bijzondere gebeurtenis?

Een bevalling is een moment van jullie samen, dat jullie allebei bewust moeten kunnen meemaken. Waar jullie als ouders al genoeg voor jullie kiezen krijgen. Emoties, spanning en inspanning zorgen er al snel voor dat er tijdens een bevalling zoveel langs je heen gaat. Vaak is het de partner die de taak krijgt om de bevalling te fotograferen. Maar kun jij dat dan nog denk je?

Zelf de geboorte fotograferen mag natuurlijk altijd, maar neem van mij aan dat jij dan écht met hele andere dingen bezig bent dan het vastleggen van die sterke handen die kracht zoeken bij elkaar of het washandje dat liefdevol op het hoofd wordt gelegd. Met als resultaat dat je straks met foto’s zit waarop de billen van de verloskundige te zien zijn of waar je naar het systeemplafond van de verloskamer kijkt … En wat als je nou niet precies die momenten vastlegt die je partner voor ogen had?

Geboortefotografie: pure en integere fotomomenten

Wil je dat deze momenten wél op beeld worden gevangen, boek dan mijn geboortereportage. Dit is namelijk precies waarvoor ik tijdens een geboorte aanwezig ben: om die details vast te leggen die anders vergeten worden. Tijdens de geboortereportage fotografeer ik op een pure en integere manier de geboorte en alles wat daaromheen gebeurt. Jullie staan beide op de foto’s, net als alles om jullie heen. Het gaat hierbij om meer dan alleen het schieten van mooie plaatjes, het gaat om het vastleggen van het gevoel van dat moment. Ik zorg ervoor dat dit weer helemaal terugkomt bij het zien van de foto’s. Kortom: ik zorg ervoor dat jullie geboorteverhaal klopt.

Werkwijze Marieke Jager Photography

Graag vertel ik jullie meer over mijn werkwijze, zodat jullie weten wat jullie kunnen verwachten. Een bevalling is vaak niet te voorspellen, dus een beetje zekerheid over de geboortefotografie is wel fijn. Dan hoeven jullie je daar in ieder geval al niet meer druk over te maken.

Voorafgaand aan de bevalling

Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen ons en dat jullie vertrouwen hebben in mij als bevallingsfotograaf. Daarom kom ik van tevoren altijd langs voor een (vrijblijvend) kennismakingsbezoek. Neem de tijd om deze beslissing te nemen, want het is natuurlijk niet niks om eenfotograaf om je heen te hebben tijdens zo’n intieme gebeurtenis.

Besluiten jullie voor mij te kiezen (Jeey!), dan hebben we regelmatig contact tijdens het verdere verloop van de zwangerschap. Vanaf week 37 ben ik 24/7 telefonisch bereikbaar voor jullie. Op het moment dat de weeën begonnen zijn, houden we telefonisch contact over de voortgang. Vanaf ongeveer 5/6cm ontsluiting zal ik me bij jullie voegen om vanaf dan alles vast te leggen.

Wat als?
Omdat er soms gevallen zijn dat het even anders loopt dan gepland, valt een geboorte niet in een draaiboek vast te leggen. Deze ongeplande situaties zullen we ook bespreken tijdens het kennismakingsgesprek.

Tijdens de bevalling

Geboortefotografie kan zowel thuis als in het ziekenhuis plaatsvinden. Begin je thuis maar moet je vanwege omstandigheden naar het ziekenhuis? Dan ga ik gewoon met jullie mee. Al bij binnenkomst begin ik met fotograferen en daar ga ik mee door tot en met de eerste minuten na de geboorte. Uiteraard ben ik hierbij op de achtergrond aanwezig en loop ik niemand in de weg. Bij het ‘moment suprême’ richt ik me vooral op jullie en jullie kleintje(s). De liefdevolle blikken naar elkaar, de emoties, de eerste aanrakingen, het eerste huiltje; ik leg het allemaal vast. Zodat jullie naderhand met trots kunnen terugkijken op dit moment.

Na de bevalling

Na de geboorte zal ik nog even blijven om ook het opmeten, wegen en de eerste kusjes vast te leggen. En natuurlijk maken we dan de eerste gezinsfoto! Binnen 3 dagen ontvangen jullie per mail vast een kleine selectie. Voor het complete geheel heb ik meestal 2 tot 3 weken nodig. Mocht je foto’s willen gebruiken voor het geboortekaartje? Laat het dan gewoon even weten! Dan krijg je binnen 24 uur een paar geschikte foto’s per mail toegezonden.
Willen jullie zeker zijn van prachtige foto’s tijdens de geboorte? De eerste dierbare herinneringen vastleggen van jullie gezin? Boek dan nu een geboortereportage!

Het complete geboorteverhaal!

1695
 • Vrijblijvende kennismaking
 • Complete selectie bewerkte digitale foto's in
  in zwart-wit én kleur
 • Luxe album 15 x 15 met plaats voor enkele van de mooiste foto's
 • Vanaf 5-6 cm ontsluiting tot
  2 uur na de geboorte
 • Back-up fotograaf
 • Omslag in linnen, leer, velvet of suede​
 • Digitaal album ter controle vooraf

Alle genoemde bedragen zijn inclusief reiskosten binnen een straal van 15 kilometer rond postcode 5632AC Eindhoven (hierbuiten reken ik €0,35 per gereden kilometer). Bij het boeken van een shoot geef je toestemming om het gemaakte beeldmateriaal te gebruiken voor zakelijke en commerciële doeleinden, zoals bijvoorbeeld de website en social media van Marieke Jager Photography. Hebben jullie andere wensen, dan bespreek ik dat graag met jullie.